Innledning

Oppgavene løses på papir ved hjelp av blyant, lommeregner, gradskive, passer og linjal. Vær bevisst på oppstillingsmåten.

Løsningen får du ved å klikke på oppgavenummeret
Da åpnes en Flashfil i høyre del av skjermen. Her kan du få løsningen linje for linje. I det siste har vi sett at det er kun nettleseren Microsoft Edge som tillater at Flashfilene åpner på riktig måte blir plassert i rett del av vinduet, men først etter at vi innledningsvis har fått spørsmål om å akseptere dette.

Unngå å klikke på tilbakeknappen i nettleseren
Bruk nettstedets egne knapper og lenker.

Full skjerm
Du får bedre oversikt hvis du bruker hele skjermen. I Vis-menyen (View) velger du Full skjerm (Full Screen). Snarvei: F11 slår Full skjerm på og av (MS Internet Explorer).

Zoom In
Du kan forstørre teksten og figurene i løsningene ved å høyreklikke og velge Zoom In.

Løsning i eget vindu
Hold Shift-tasten nede når du klikker på oppgavenummeret.

Problemer med å se løsningene?
Vanligvis vil årsaken være at maskinen din mangler programtillegget Adobe Flash Player. Dette kan du lett rette på. Gå til nettstedet http://adobe.com og last ned Adobe Flash Player gratis.

En annen mulighet er at sikkerhetsfunksjoner i nettleseren blokkerer. I Windows XP og Vista vil det "poppe" opp et lysegult bånd nær toppen av vinduet. Klikk på det og velg alternativet Allow Blocked Content/Tillat blokkert innhold.

Eventuelle feil i oppgaver eller løsninger

Vi er svært takknemlig for slik tilbakemelding. Feilmeldinger kan sendes til post@internettforlaget.no.