Innledning

Oppgavene løses på papir ved hjelp av blyant, lommeregner, gradskive, passer og linjal. Vær bevisst på oppstillingsmåten.

Løsningen får du ved å klikke på oppgavenummeret
Da åpnes en Flashfil i høyre del av skjermen. Her kan du få løsningen linje for linje.

OBS!! VIKTIG Å VITE!
Mange nettlesere har innført en form for personverninnstilling som gjør at Flashfiler ikke åpnes automatisk. Da vil du i stedet for å få løsningen i høyre vindusdel få tilbud om å laste ned filen til din harddisk. Hvis dette skjer hos deg skal du gå inn på nettleserens innstillinger og antakelig videre til Avanserte innstillinger og deretter til Personvern. Så må du lete deg fram til den delen som omhandler Flash og velge at Flashfiler skal åpnes automatisk. Da skal 'matematikk.info' fungere som det skal.

Unngå å klikke på tilbakeknappen i nettleseren
Bruk nettstedets egne knapper og lenker.

Full skjerm
Du får bedre oversikt hvis du bruker hele skjermen. I Vis-menyen (View) velger du Full skjerm (Full Screen). Snarvei: F11 slår Full skjerm på og av (MS Internet Explorer).

Zoom In
Du kan forstørre teksten og figurene i løsningene ved å høyreklikke og velge Zoom In.

Løsning i eget vindu
Hold Shift-tasten nede når du klikker på oppgavenummeret.

Problemer med å se løsningene?
Vanligvis vil årsaken være at maskinen din mangler programtillegget Adobe Flash Player. Dette kan du lett rette på. Gå til nettstedet http://adobe.com og last ned Adobe Flash Player gratis.

En annen mulighet er at sikkerhetsfunksjoner i nettleseren blokkerer. I Windows XP og Vista vil det "poppe" opp et lysegult bånd nær toppen av vinduet. Klikk på det og velg alternativet Allow Blocked Content/Tillat blokkert innhold.